Ο Αγροτικός Σύλλογος Λιβαδειάς στο παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Ο Αγροτικός Σύλλογος Λιβαδειάς μετά από την από τις δυο συγκεντρώσεις που πραγματοποίησε στον χώρο του δημαρχείου Ορχομενού την Δευτέρα 14/3/2022 και την Τετάρτη στις 16/3/2022 με του τοπικούς Αγροτικούς Συλλόγους αλλά και αγρότες της περιοχής μας, με θέμα την κάθοδο μας στην Αθήνα, την Παρασκευή στις 18/3/2022, ώστε να συμμετάσχουμε στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που θα διεξαχθεί στην πλατεία Βάθης στη 1 μ.μ., έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανακοινώνει ότι η μετάβαση θα γίνει με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί της παρασκευής από την στάση Ζάππειου στην πόλη της Λιβαδειά αρχικά. Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθούν τρείς στάσεις, αρχικά στην περιοχή του STOP CAFÉ  στον περιφερειακό δρόμο του Ορχομενού, στην συνέχεια στην διασταύρωση του Παύλου, και στην διασταύρωση του κόμβου του Κάστρου. 

Έφτασε λοιπόν η ώρα! Καλούμε σύσσωμο τον αγροτικό κόσμο να συμμετάσχει στον παναγροτικό πανελλαδικό συλλαλητήριο! Δεν πρέπει να λείψει κανείς! Δεν περισσεύει κανείς!

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες!

Όλοι μαζί, χιλιάδες και ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Οι βασικές μας διεκδικήσεις:

Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων.

Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά  κ.α.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες χωρίς καθυστερήσεις.

Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σχετικά